Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.07.2008

Premiu pentru Niram Art

Pe 1 Iulie, a avut loc la Lisabona decernarea Premiilor MAC’ 2008, instituite de Mişcarea de Artă Contemporană din Portugalia pentru a recompensa activitatea celor mai importanţi artişti plastici din această ţară, precum şi a instituţiilor media (televiziune şi presă scrisă) implicate în promovarea artei contemporane.

Aflată la cea de a 14-a aniversare, Mişcarea de Artă Contemporană (MAC) s-a impus în Portugalia ca o referinţă în lumea artei, prin multiplele evenimente (expoziţii, conferinţe, proiecţii de filme) pe care le organizează în toate ţările lusofone. Sunt bine de menţionat evenimentele de omagiere a lui Constantin Brâncuşi, prin conferinţele realizate de Dl. Álvaro Lobato de Faria, fondatorul şi directorul coordonator al MAC, în numeroase oraşe din Portugalia, în anul 2007. Sub conducerea Profesorului şi criticului de artă Álvaro Lobato de Faria, Mişcarea de Artă Contemporană reprezintă astăzi nucleul celor mai importanţi artisti plastici din Portugalia, îndreptându-se mereu spre descoperirea de noi talente şi impulsionand viaţa artistică a capitalei portugheze.

Pentru cel de al doilea an consecutiv, revista “Niram Art” a primit recunoaşterea activităţii sale, fiind distinsă cu premiul MAC’ 2008, pentru “munca excelentă depusă în serviciul Artei” (Álvaro Lobato de Faria, Dir. Coord. Movimento Arte Contemporânea - Lisabona). Distincţia a fost oferită pictorului român Romeo Niram, fondatorul revistei, care a subliniat încă o dată importanţa colaborării între artişti, ziarişti, instituţii culturale în vederea promovării artei contemporane indiferent de naţionalitate.

Romeo Niram primind premiul

Romeo Niram (dreapta) primind premiul MAC’ 2008

Revista “Niram Art”, fondată la Madrid, a publicat, până astăzi, pe lângă valorile artei contemporane portugheze, spaniole sau din alte ţări, numeroşi artişti români şi a organizat diverse evenimente de promovare a artei româneşti în Portugalia şi Spania.

Printre cei premiaţi s-au mai numărat jurnaliştii de la emisiunea “Cartaz das artes” a televiziunii portugheze TVI: Filipa Faria, João Paulo Sacadura (prezentator), António Lopes da Silva (realizator), jurnalista Margarida Neves Pereira de la ziarul “Açoriano Oriental”, artiştii plastici Teresa Mendonça, Maria João Franco, Roberto Chichorro, Andreia Pereira, Nelson Dias şi Maestrul Hilário Teixeira Lopes.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com