Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.06.2009

Reconstrucţie culturală

Galeria de artă Inova2000 din Bilbao, Spania, organizează, între 19 iunie şi 11 iulie 2009, expoziţia de pictură “Reconstrucţie culturală” semnată de artistul plastic român Romeo Niram. Expoziţia reprezintă o incursiune selectivă în opera pictorului, fiind prezentate picturi din diferite cicluri şi perioade.

Curatorul expoziţiei, José António Moreno Delgado, a efectuat personal selecţia celor 10 opere ce vor fi expuse, evidenţiind în catalogul expoziţiei tematica de natură culturală: “opera lui Niram se adresează unui public cult, avizat, cu multe cunoştinţe din diferite domenii, însă prin tehnica de excepţie şi frumuseţea cromatică atinge coarda sensibilă a oricărui privitor.”

Expoziţia oferă o privire de ansamblu asupra câtorva dintre marile personalităţi culturale ale lumii. Între artişti, poeţi, scriitori, oameni de ştiinţă sau de film care aparţin culturii universale, îi regăsim şi pe Constantin Brâncuşi şi Mircea Eliade.

Pictorul Romeo Niram, născut la Bucureşti în 1974, locuieşte la Madrid, unde a devenit recent singurul străin admis în Garda Regală. In luna mai 2009, a oferit un tablou Prinţilor de Asturia, moştenitorii Coroanei Spaniole, cu ocazia aniversării a 5 ani de la căsătorie.

Vezi mai multe imagini
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com