Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.08.2012

Salonul internaţional de artă naivă şi outsider art

Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Fundaţia Outsider Art – România şi APACOP - Asociatia pentru Promovarea Artei Contemporane Populare – Franţa organizează joi, 9 august 2012, de la ora 18:00, vernisajul Salonului internaţional de artă naivă şi outsider art. Expoziţia poate fi vizitată până pe 26 august 2012, în sala Oaspeţi, de marţi până duminică.

Salonul internaţional de artă naivă şi outsider art

Expoziţia face parte dintr-un proiect de anvergură internaţională, aflat la a II-a ediţie în România, care prezintă lumea artei brute sau singulare sau naive sau populare sau neuve invention sau doar mai altfel. Lume vastă şi interesantă, în arta brută găsim tot ce nu vor să accepte curentele acceptate ale artei, găsim artişti fără studii riguroase de artă, găsim arta populară cu trăsături naive, dar şi creaţia celor pentru care arta e terapie, a creatorilor din impuls, a celor capabili de revelaţii sau doar uşor de încadrat în acţiuni programatice.

Alături de curatorul expoziţiei şi totodată fondatorul Fundaţiei Outsider Art – România, Laurenţiu Dimişcă, vor vorbi despre arta brută criticul de artă Marius Tiţa şi Jeanine Rivais, deţinătoare a unei colecţii private de artă brută.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Buna!

    http://studio-boo-k.blogspot.ro/2012/08/expo-outsider-art-ro.html

    !!!D

    Comentariu de KARIANNE | 18.08.2012

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com