Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.05.2012

Arta cositorului pe înţelesul publicului la MNAR

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul sâmbătă, 5 și 12 mai 2012, de la ora 12:00, la două vizite cu ghidaj gratuit în expoziţia “Arta cositorului în colecţiile Muzeului Naţional de Artă al României“. Prezentarea este susţinută de Carmen Tănăsoiu, curatorul expoziţiei, specialist în cadrul departamentului de Artă Veche Românească.

Arta cositorului în colecţiile Muzeului Naţional de Artă al României

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (8 lei întreg, 4 lei redus), fără taxa de ghidaj obişnuită. Sunt 20 de locuri disponibile pentru fiecare întâlnire. Participarea se face numai pe bază de programare prin email la familii@art.museum.ro.

Expoziţia prezintă aproximativ 100 de obiecte din cositor aflate în patrimoniul secţiilor de Artă Veche Românească şi de Artă Decorativă ale MNAR – piese laice şi religioase, obiecte de uz cotidian sau decorative realizate în secolele XVI–XX în ateliere din Transilvania, dar şi în centre europene din spaţiul german, elveţian, din Boemia sau Silezia.

Sunt expuse obiecte reprezentative din toate tipurile existente în colecţie: pocale şi căni ceremoniale de breaslă, căni de cârciumă transilvănene, clondire, talere de nuntă, cupe, sfeşnice, statuete etc.

Prin formă, decor şi ornamentaţie, piesele selectate ilustrează o diversitate de stiluri şi tendinţe artistice, de la goticul târziu, la Renaşterea germană, baroc, rococo, până în secolul al XIX-lea când abundă producţia de obiecte lucrate în maniera vechilor stiluri.

Expoziția rămâne deschisă până pe 27 mai 2012.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com