Galeria de Arta

arta pentru tine

  18.06.2013

Un ceas pentru arta rusă

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul vineri, 21 iunie 2013, de la ora 17:00, la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia “Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI –XX“.

“Cazaci odihnindu-se” de Franz Alexeevici Roubaud


Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei întreg), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face, în limita locurilor disponibile, pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro până vineri, 21 iunie 2013, ora 15:00.

Expoziţia “Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI - XX”, deschisă în Sălile Kretzulescu, reuneşte, pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, 59 de lucrări de artă rusă - 31 de icoane şi 28 de picturi din colecţiile Secţiei de Artă Europeană şi Decorativă a muzeului – creaţii semnificative pentru intervalul cronologic dintre secolele XVI-XX.

Aceste lucrări readuc în atenţia publicului un patrimoniu valoros, mai puţin cunoscut dar conservat şi restaurat cu grijă pe parcursul ultimelor două decenii.
 
Selecţia lucrărilor ilustrează, prin câteva exemple reprezentative, evoluţia unei şcoli de pictură care a început sub semnul artei bizantine, a continuat sub influenţa celei occidentale, ajungând la începutul secolului XX să contribuie la schimbarea profundă a artei europene.

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com