Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.02.2014

Un ceas pentru artă în Lumea florilor

Muzeul Naţional de Artă al României organizează sâmbătă, 1 martie 2014, de la ora 11:30, o vizită cu ghidaj gratuit în Galeria de Artă Europeană a MNAR, având ca temă “Lumea florilor”. Prezentarea este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în cadrul secţiei Educaţie, Comunicare, Proiecte Culturale şi Marketing.

“Buchet de flori” de Rachel Ruysch


Participarea se face numai pe bază de programare prin e-mail la programari@art.museum.ro sau prin telefon la 021.314.81.19. Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (8 lei întreg, 4 lei redus), fără taxa de ghidaj. Accesul se face prin Calea Victoriei nr. 49-53.

La începutul unei luni în care ne bucurăm dăruind, primind sau admirând flori atât de des, organizatorii propun câteva exerciţii de privire şi de reflecţie asupra simbolisticii florilor reprezentate în pictură. Este o incursiune tematică în Galeria de Artă Europeană a Muzeului Naţional de Artă al României, zăbovind în faţa florilor care apar în lucrări precum: “Fecioara cu Pruncul” de Domenico Veneziano, “Buna Vestire” de Tintoretto, “Flori într-o grotă” de Abraham Mignon, “Buchet de flori” de Rachel Ruysch.

Galeria de Artă Europeană are ca nucleu colecţia de artă a regelui Carol I. Operele expuse ilustrează principalele şcoli artistice: italiană, germană, austriacă, spaniolă, flamandă, olandeză şi franceză în intervalul cronologic cuprins între secolele XIV - XX.

“Flori într-o grotă” de Abraham Mignon
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com