Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.06.2012

Pieton

Joi, 28 iunie 2012, de la ora 19:00, Roxana Pop revine la Cărtureşti Cluj cu vernisajul unei noi expoziţii de fotografie, intitulată “Pieton”. Expoziţia poate fi văzută până pe 31 august 2012. Din toamnă, tânăra fotojurnalistă va beneficia de o bursă Fullbright la Missouri School of Jurnalism.

Pieton

Roxana Pop mărturiseşte: „Sunt un pieton ca mulţi alţii. Îmi place să bat oraşul în lung şi-n lat, cu aparatul de fotografiat la mine. Mă las furata de peisaj, uneori ajung să fotografiez până şi pavajul. Cel mai mult îmi place însă să observ lumea care trece, stă sau se joacă pe stradă. Strada - locul în care poţi să iei cel mai bine pulsul unui oraş, al unei comunităţi.
Cred că fotografia de stradă e una dintre cele mai sincere fotografii. Te obligă să observi participativ. Nu e de ajuns să stai la pândă, aşteptând ca fotografia să vină la tine - eşti cel care merge înspre ea.
Pentru mine, în fotografia asta cel mai important e omul, pietonul, cel care locuieşte şi însufleţeşte strada. O fotografie de stradă bună aş zice că reuşeşte să te facă şi pe tine, ca privitor, să devii (un) pieton. Cum spunea Bruce Gilden, „…dacă poţi mirosi strada doar uitându-te la o fotografie, atunci aceea este o fotografie de stradă.”
PIETÓN se apropie de direcţia pe care vreau să o abordez în intregul meu demers fotografic. E o reflexie a proximităţii spaţiale. Expoziţia cuprinde fotografii făcute în călătoriile mele din ultimii doi ani (Belgia, Olanda, Spania). În timpul lor am avut ocazia de a explora o altfel de stradă: poate mai occidentală, cu siguranţă mai diversă. Oamenii sunt tot oameni, dar mediul este altul şi el se reflectă pe feţele, în posturile oamenilor. Simt că în fotografiile astea unde e mai important decât când.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com