Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.10.2011

Mircea Roman: Trupuri şi chipuri

În perioada 26 octombrie - 3 decembrie 2011, la AnnArt Gallery din Bucureşti este deschisă expoziţia “Mircea Roman: Trupuri şi chipuri”, care reuneşte 18 piese de sculptură şi grafică, în selecţia curatorială a lui Adrian Guţă.

Trupuri şi chipuri

Proiectul expoziţional este însoţit de un catalog, cu un eseu semnat de criticul Adrian Guţă, curatorul expoziţiei. Catalogul este tipărit în 600 de exemplare, dintre care 33 în ediţie limitată, cu semnătura artistului şi însoţite de un desen original.

Pentru această expoziţie, AnnArt a produs şi un scurt film, “Mircea Roman în 2011″, în care profilul creator al lui Mircea Roman se conturează printr-un dialog în atelier între artist şi curator. Filmul este realizat pentru AnnArt de LumiereArtists şi va fi prezentat pe parcursul expoziţiei.

Câştigator al Marelui Premiu pentru sculptură al Trienalei de la Osaka, Japonia, în 1992 - unul din premiile de referinţă ale lumii şi cel mai important premiu primit vreodată de un artist român - Mircea Roman este unul dintre cei mai valoroşi artişti contemporani din România. Lucrările sale sunt prezente în colecţii muzeale şi private, iar în ultimii ani cota artistului s-a consolidat în urma unor tranzacţii-record în cadrul licitaţiilor din România, care l-au situat, în 2007, într-un insolit Top 10 de vânzari ca singurul artist contemporan alături de Grigorescu, Tonitza, Aman, şi Petraşcu.

Gabriela Massaci, Director Programe la Annart Gallery, spune: “Întregi sau bucăţi, prinse în menghină, scufundate în rumeguş, rezemate de uşă, tintuite în perete - aşa am întâlnit, în atelierul din Bucureşti, trupurile şi chipurile cioplite de Mircea Roman. L-am invitat pe Adrian Guţă să aleagă dintre acestea un grup de lucrări care pot face ‘istorie a artei’. M-aş bucura ca lucrările reunite în Trupuri şi chipuri să facă totodată cât mai multe ‘istorii personale’, şi să se întâlnească fericit cu acei colecţionari cu viziune, forţă financiară şi pasiune, care investesc în valoarea sigură în timp.”

Mircea Roman

Mircea Roman

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Sculptura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com