Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.02.2012

Shadows

În perioada 15 februarie – 17 martie 2012, AnnArt Gallery prezintă expoziţia personală a lui Francisc Chiuariu, intitulată “Shadows”. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, vernisajul a fost programat pentru luni, 20 februarie, de la ora 19:00, când are loc o vizionare privată în prezenţa artistului şi a curatorului expoziţiei, Cosmin Năsui.

Evenimentul face parte dintr-un proiect expoziţional major al lui Francisc Chiuariu, prezent în această iarnă-primăvară cu trei expoziţii simultane la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, Muzeul Național de Artă Contemporană şi galeria privată de artă contemporană AnnArt Gallery.

După o carieră de peste 20 de ani, Francisc Chiuariu se află astăzi într-un arc de intensă originalitate creativă prin seria de lucrări „Outdoor”.

Cosmin Năsui, curatorul exoiziţiei, detaliază: “Începută în 2009 și însumând acum peste 50 de piese, „Outdoor” reprezintă cea mai importantă serie din creația lui Francisc Chiuariu. Numeric, seria este foarte generoasă, iar expresivitatea totală a acesteia este rezultatul combinării în aceeași imagine a experiențelor picturii, fotografiei și filmului. Această traversare a genurilor este posibilă printr-o inovație personală a lui Chiuariu, care folosește suportul de backlit pentru pictură.”

În acest context, expoziţia “Shadows” de la AnnArt prezintă în premieră 13 lucrări mari, pe backlit, precum şi o instalaţie lightbox, cu lumină cinetică, ce dă picturii iluzia de profunzime. AnnArt lansează totodată catalogul seriei, produs în tiraj de 300 exemplare, dintre care 12 în ediţie limitată, cu semnătura artistului şi un desen original. Expoziţia este susţinută şi de un scurt documentar, filmat recent în atelierul artistului.

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com