Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.09.2010

Aşază-te şi mănâncă

Galeria Mora din Bucureşti (Str. Grigore Mora nr. 39) organizează joi, 30 septembrie 2010, de la ora 19:00, vernisajul expoziţiei de sculptură şi instalaţie “Aşază-te şi mănâncă” a artistei Judit Balko. Expoziţia poate fi vizitată până pe 22 octombrie 2010.

Aşază-te şi mănâncă

Judit Balko spune: „Aşază-te şi mănâncă aduce în faţa privitorului o dilemă contemporană: ce consumăm şi cum ne consumă ceea ce alegem sa consumăm.
Mâncarea este o metaforă a modului în care experienţele noastre ne transformă în ceea ce suntem. Digerăm experienţele cam în acelaşi fel în care digerăm mâncarea. Dacă în trecut mâncarea avea o anumită justificare de tip social, desemna un anumit statut şi definea o bunăstare socială, azi alegerea mâncării devine o decizie morală, care nu ţine doar de necesitatea hrănirii corpului. Perpetuăm o structurare a societăţii căreia uneori nu îi mai găsim justificarea. Trăim într-o lume care ne oferă prea multe opţiuni din care trebuie să alegem, aruncându-ne într-o stare de confuzie şi nelinişte.
Am căutat întotdeuna să surprind în lucrările mele acea parte a vieţii care rămâne nebăgată în seamă, neobservată, să mă folosesc de forma tridimensională şi de obiectul neînsufleţit pentru a surprinde relaţia specială dintre obiecte şi modul în care acestea vorbesc despre oameni; să găsesc acele obiecte din mediul ambiant care definesc mai bine trăsăturile omeneşti decât cuvintele, sa înlocuiesc cuvintele definitorii cu imagini ale unor obiecte.”

Judit Balko, născută în 1978, este absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti şi preşedinte al Asociaţiei culturale Volum Art. Mediul ei predilect este sculptura, iar interesul său tematic se concentrează pe reprezentări ale naturii moarte, propunând un alt unghi de vedere asupra lumii prin supradimensionarea obiectelor.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Sculptura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com