Galeria de Arta

arta pentru tine

  25.05.2011

Spaţiu expandat

Asociaţia Volum Art organizează joi, 26 mai 2011, de la ora 17:00, la Clubul Ţăranului (în incinta Muzeului Ţăranului Român, Şos. Kiseleff, nr. 3, intr. Monetăriei, Bucureşti), lansarea programului de artă “Spaţiu expandat”. Autorii şi coordonatorii programului sunt Judit şi Mihai Balko, iar criticul de artă Adrian Guţă este invitat special la lansare.

Spaţiu expandat

“Spaţiu expandat” este un program de artă publică, iniţiat de Asociaţia Culturală Volum Art, care îşi propune o redefinire a spaţiului public urban, atât din punct de vedere conceptual, cât şi senzorial. Scopul programului este de a remodela estetic spaţiul public şi de a apropia publicul larg de arta contemporană.

Programul presupune implicarea artiștilor în remodelarea spaţiului urban prin inserarea în diverse spaţii publice, pe o perioadă temporară, a lucrărilor de artă contemporană realizate de aceştia.

Programul se lansează cu proiectul “Migrare şi reaşezare”, care se va desfăşura în Bucureşti, în parcul Kiseleff. Opt lucrări de artă contemporană, selectate pe baza unui call for artists, vor fi amplasate pentru o perioadă de 2 luni în spaţiul public al parcului, în toamna acestui an.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com