Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.02.2010

Rising High

Joi, 18 februarie 2010, de la ora 19:00, Galeria Mora din Bucureşti organizează vernisajul expoziţiei de fotografie “Rising High” de Carmen Dobre. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 18 februarie - 12 martie 2010, de luni până vineri între orele 11:00-17:00, sau cu programare la telefon 021.3165541.

Carmen Dobre declară: „Documentând muncitorii de pe şantierele de construcţii din Bucureştiul contemporan, am încercat să creez o reprezentare care să trimită la imaginile propagandistice din perioada comunistă. Având în vedere că formulele comuniste de reprezentare se bazează pe discrepanţă dintre realitate şi reprezentare, această serie fotografică face o referire indirectă la condiţia socială precară a muncitorilor din vremurile recente. în trecut muncitorul era glorificat în cadrul ideologiei anti-intelectuale şi în consecinţă imaginea sa era cosmetizată în buletinele de ştiri, paradele aniversare şi dansurile tematice televizate. Lucrările mele preiau aceste strategii, prezentând imagini estetizante care par înscenate.
Relevanţa acestei paralele rezidă în faptul că tipul de capitalism dezvoltat după 1989 oferă prea puţină protecţie pentru cei dezavantajaţi. Un alt argument în favoarea acestei alăturări între comunism şi capitalismul post-comunist este faptul că România a cunoscut două perioade de intensă dezvoltare imobiliară: prima în anii 70 şi 80) iar cea de-a doua în ultimii 10 ani.”

Carmen Dobre, născută în 1978, a absolvit Universitatea de Arte din Bucureşti în 2008, iar în prezent urmează Masterul de Studii Fotografice la Universitatea Leiden din Olanda. Mediul ei predilect este fotografia, iar interesul său tematic se concentrează pe reprezentarea corpului uman ca purtător de valori sociale şi culturale.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com