Galeria de Arta

arta pentru tine

  26.11.2010

7:19

Vineri, 26 noiembrie 2010, de la ora 18:00, Galeria Mora (Bucureşti, Str. Grigore Mora nr. 39, la mansardă) organizează vernisajul expoziţiei de pictură “7:19″, semnată de Irina Abaza. Expoziţia poate fi vizitată până pe 15 decembrie 2010.

7:19

Irina Abaza spune: “7:19 este o poetică a aşteptării, o explorare vizuală a unui univers tensionat, populat de personaje atemporale, aflate într-un spaţiu închis. Fereastra ce delimitează acest spaţiu captiv are valenţe multiple: ea poate reprezenta o legatură cu exteriorul, o posibilă cale de evadare sau doar o sursă de lumină de care personajele se feresc. Contrastul dintre cele două lumi – cea a spaţiului exterior (străin) şi a celui interior (domestic şi claustrofobic în acelaşi timp) – este un simptom al dramei interioare a personajelor. Aşteptarea devine o stază, o discontinuitate, o evadare din real, o existenţă între două lumi. Personajele sunt surprinse într-un mod voyeurist, expuse într-o corporalitate vulnerabilă, mute, închise în propria dramă. Privitorul ajunge astfel să fie la rândul său un voyeur, un martor impotent al unei aşteptări sterile, al cărei mister îl cuprinde, devenind chiar personajul pe care îl priveşte.”

Irina Abaza, născută în 1977, a absolvit Universitatea de Arte „N. Grigorescu” din Bucureşti în 2002 şi este în prezent preşedinte al Asociaţiei din Pod şi coordonatoare a programului de artă publică I love Bucharest. Pe lângă intervenţiile artistice în spaţiul public, Irina Abaza se concentrează în lucrările sale de pictură pe surprinderea emoţiilor şi trăirilor profund umane. Drama, misterul, trăirea personală, intimitatea, poezia stărilor reprezintă scopul picturii Irinei Abaza.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com