Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.10.2012

20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german

Pentru a marca împlinirea a două decenii de la semnarea Tratatului româno-german, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german”, cu ocazia aniversării Zilei Unității Germane, fiind alcătuită dintr-o marcă poștală cu valorea nominală de 2,10 lei, plicul „prima zi” și un carton filatelic. Începând cu ziua de joi, 4 octombrie 2012, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german

Emisiunea aniversară reprezintă încununarea succesului obținut de concursul de desen cu tema „Prietenie”, lansat în luna februarie a acestui an, concurs ce s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului nostru tânăr, întâmpinând peste 1500 de participanți.

Astfel, imaginea timbrului emisiunii filatelice reprezintă viziunea, pe tema „Prietenie” a câștigătoarei locului I, Iftichia Georgeta Stanciu, o tânără elevă de 16 ani din București, aleasă în urma a trei etape de selecție. Pe locurile doi și trei s-au clasat desenul Gabrielei Ioana și cel al lui Alexandru Mihai Nenciu.

Relațiile româno-germane au cunoscut o evoluție treptată, fiind avansate, în 1967, la nivel de ambasadă, un moment important constituindu-l semnarea în 1992 a Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

În zilele noastre, Germania reprezintă un partener comercial important în România și o prezență constantă în domeniul filatelic, în 2011 fiind emisă emisiunea comună de mărci poștale România-Germania „Biserica fortificată din Biertan”.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com