Galeria de Arta

arta pentru tine

  22.10.2012

Faună montană

Pentru a marca bunele relații dintre România şi Spania în domeniul filatelic, Romfilatelia introduce în circulație „Faună montană”, emisiune comună de mărci poștale România–Spania, ilustrând două animale reprezentative pentru fauna montană româno-hispanică: Cerbul Carpatin și Ibexul Spaniol. Emisiunea comună este alcătuită din două mărci poștale, amândouă cu valoarea nominală de 3,10 lei, plicul „prima zi” și un carton filatelic. Elementul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 500 de exemplare și echipat cu blocul de două timbre al emisiunii și plicul „prima zi”, cu elemente grafice în folio aur și argint, echipat cu timbrele ambelor țări. Începând cu ziua de 19 octombrie 2012, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Cervus elaphus

Relațiile româno-spaniole au cunoscut o evoluție treptată de-a lungul timpului, primele contacte bilaterale datând încă din secolul al XV-lea. În timp, au fost înființate organisme reprezentative pentru a marca relațiile dintre cele două țări: Legația Regatului Spaniei la București, Legația României în Spania, Consulatul General al României în Spania, dar și Consulate Onorifice în numeroase orașe precum Valencia, Cádiz, Bilbao, Cartagena, Madrid, Las Palmas, Malaga și San Sebastian.

Deși întrerupte în 1946, relațiile româno-hispanice sunt reluate în 1967, când a fost semnat Acordul privind înființarea de reprezentanțe consulare și comerciale în cele două capitale, urmând ca în 1977, misiunile diplomatice ale celor două state să fie ridicate la rang de ambasadă.

Capra pyrenaica

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com