Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.04.2013

Geometria Fricii

Joi, 11 aprilie 2013, de la ora 18:00, la Atelier 030202 din Bucureşti (str. Sfânta Vineri nr. 11, Sala Nouă TC) are loc vernisajul expoziţiei “Geometria Fricii”, semnată Raluca Delarupea. Expoziţia poate fi vizitată până pe 6 mai 2013.

Geometria Fricii

Raluca Moldovan Delarupea explică: “Geometria Fricii delimitează o lume fără scop, infinit deasupra omului, acestuia nerămânându-i decât să contemple. În proiectul de față am căutat un spațiu de integrare atât a celui care contemplă în mod activ arta cât și a celui care o produce. Spațiul definit acestei acțiuni este un spațiu intrinsec, psihic plin de angoase, frustrări, întrebări, anxietate și obsesie. Un spaţiu în care frumusețea este un principiu dat de realitatea vieții trăite unde armonia este un gând ideatic.
Un principiu subliniat într-o viață plină de dezacord social, cât și psihic, o viață a căutării de adevăr, a dezamăgirii și a deziluziei. Am ales corpul uman ca aspect formal versus conceptual considerându-l un arhetip, o matrice. În acest sens am cercetat expresia psihică a realității urbane, transformarea socială a corpului uman, un corp rupt deformat, mutilat, urât, trist, deprimat, sufocat. Portretele din Geometria Fricii au în spate istorii de groază, de durere, de neputință. Acest proiect își dorește în final o proiecție a unui univers încercat mereu de spaima de a nu mai fi.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com