Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.12.2013

Move Along, Nothing to See Here

Vineri, 13 decembrie 2013, de la ora 19:00, în spațiul pentru artă contemporană @Calina din Timișoara (Str. Mărășești nr. 1-3) se deschide expoziţia personală a lui Ciprian Homorodean intitulată “Move Along, Nothing to See Here”.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 13 decembrie 2013 - 31 februarie 2014.

“Pentru a aprecia mai bine universul artistic a lui Ciprian Homorodean, trebuie să abandonezi așteptările tradiționale. Nu neapărat legate de artă dar, cu siguranță de convențiile sociale. Nu a abandonat considerațiile formale și estetice, dar de multe ori alunecă în domenii adiacente profesiei sale, se apropie de granițele care separă viața reală de artă. Subiectele lui provin din experiența personală și dintr-o viziune “out-of-the-box” față de stereotipuri. Lucrările lui combină dircursul ironic, stagmentul social și un “bluff” umoristic. Consideră că arta este doar un alt limbaj, o modalitate de a înregistra, a întelege și transmite incoerența frumoasă și poetică a societății umane din viața de zi cu zi. Dar, Homorodean nu contemplează, el indică un mod de acțiune. Este așteptarea ca acțiune, regresul societal, indiferența individuală. Trecerea de la contemplarea situației, de la reprezentarea ei, la construcția de situații. El ne arată că lipsa acțiunii ne reduce la o societate condamnată.” (Fragment din “Move Along, Nothing to See Here” de Rose Marie Barientos & Răzvan Ion)

Ciprian Homorodean (1982, Timișoara) este unul dintre cei mai importanți artiști români ai generației sale. A fost expus la Fundació Antoni Tàpies, Bucharest Biennale, Dublin Contemporary, CAC Riga, Artissima 18 Torino, Art Brussels, González y González Gallery Santiago de Chile, BPS22 Charleroi, Pavilion București și multe alte spații și galerii. Trăiește și lucrează la Barcelona.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com