Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.07.2013

Viziunile lui Maciej Hoffman

S-a născut în Wroclaw (Polonia) la 31 august 1964 şi cu toate că a crescut într-o familie de artişti, nu era sigur că Maciej Hoffman va urma aceeaşi cale, căci abia în al treilea an de la urmarea studiilor Facultăţii de Teologie a Academiei Teologice Papale din Wroclaw (1985-1988) a devenit interesat de desen. Pasiunea sa faţă de filozofie nu a mai fost la fel de puternică ca şi vocaţia de a deveni artist, aşa că în 1988 s-a înscris la cursurile Facultăţii de Pictură, grafică şi sculptură a Academiei de Arte Frumoase din Wroclaw (1988-1992), absolvind cu o diplomă în pictură şi sculptură. În mod surprinzător, după ce şi-a isprăvit studiile sub călăuzirea unor artişti prestigioşi, Maciej Hoffman a urmat o carieră în publicitate şi marketing. În 2003 a început să exploreze arta web design-ului, devenind un pasionat al acesteia.


În prezent Maciej Hoffman s-a reîntors la lucrările sale de artă. Lucrarea sa “Moarte statistică” a fost expusă pentru scurt timp în Olanda la un spectacol intitulat “Oraşul globalizat” (23-30 ianuarie 2010), iar în iunie 2010 şi-a expus lucrările în Portugalia.

Arta lui Maciej Hoffman nu e doar ecoul propriilor sale viziuni, ci şi al realităţilor materialiste ale lumii consumeriste în care trăim.

Într-un interviu în care a fost întrebat despre mesajul pe care încearcă să-l transmită publicului şi dacă se adresează unui anumit tip de public, Maciej Hoffman a declarat: “Nu ştiu dacă pot să vorbesc despre un mesaj, însă scopul meu este să trezesc spiritele către reflecţie. Expunerea pe pânză a contemplărilor şi experienţelor personale poate fi derutantă pentru anumite persoane, iar pentru altele o declaraţie de emoţii şi întâmplări familiare. Nu pot să caracterizez un tip specific de persoană care-mi contemplă lucrările, însă ceea ce pot să deduc este că aparţin categoriei Homo sapiens.”

În general toate lucrările lui Hoffman au titluri precise care pot servi drept indicii pentru interpretarea lucrărilor acestuia. Artistul a declarat că atunci când pictează ştie ce vrea să transmită şi de aici titlurile specifice ale lucrărilor sale care speră că reprezintă o barieră pentru interpretări nefondate. Contactul cu reacţiile publicului nu a fost cel mai fericit de fiecare dată, însă Hoffman speră că fiecare persoană îşi va regăsi gândurile oglindite în arta sa.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura, Artisti
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com