Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.02.2012

Vladimir Kush

Vladimir Kush este un pictor şi sculptor rus suprarealist, deşi preferă să se facă referire la arta lui ca aparţinând realismului metaforic. S-a născut în 1965 la Moscova şi a început să deseneze şi să-şi dovedească abilitatea artistică la vârsta de trei sau patru ani. Deseori stătea în poala tatălui său şi termina desenele pe care tatăl le începea. A început să frecventeze o şcoală de arte din Rusia la vârsta de şapte ani. Prima jumătate a zilei o petrecea într-o şcoală normală, îndeplinind cerinţele acesteia, iar a doua jumătate a zilei, până la ora 9 seara, se desfăşura la orele de artă. La vârsta de 17 ani a intrat la Institutul de Artă din Moscova, iar în timpul stagiului militar obligatoriu de doi ani având 18 ani a început să realizeze picturi murale şi să picteze pe pânză în loc să-şi îndeplinească sarcinile regulate de infanterist.


Artiştii despre care se spune că i-au influenţat stilul încă de la primele experienţe din timpul şcolii de arte au fost Monet, Botticelli, Bosch, van Gogh, Dürer, Schinkel, Vermeer şi Dali, ca să numim doar câţiva. Plictisit de stilul Cézanne pe care şcoala de arte se concentra, Kush, adolescent fiind, a trecut la imaginile suprarealiste şi a pictat prima lucrare în acest stil la vârsta de 14 ani. A experimentat diferite stiluri de impresionism după ce la sfârşitul anilor ‘80 a văzut un album cu lucrările lui Salvador Dali, însă nu l-a atras pentru că forma era pierdută în stil. Puternic influenţat de tatăl său (un om de ştiinţă), consideră că picturile realiste reflectă calităţile profesionale ale artistului şi îl atrag pe privitor în aşa măsură încât acceptă imaginile imposibile suficient cât să vadă metaforele din ele şi să exploreze diferitele straturi ale înţelesurilor.

În 1987 a început să-şi vândă lucrările şi să le expună în cadrul Uniunii Artiştilor. În jurul aceleiaşi perioade a fost invitat să picteze o serie de portrete pentru personalul Ambasadei S.U.A. A fost nevoit să reducă numărul portretelor după ce KGB a devenit suspicios de implicarea sa cu americanii din pricina cărţilor pe care le-a citit în timpul stagiului militar.

În 1990 şi-a expus lucrările în Germania, împreună cu alţi doi artişti ruşi, a vizitat Los Angelesul pentru un spectacol şi a stat în Statele Unite.

În 1991 visul său a devenit realitate. A putut să închirieze pentru o perioadă de timp o căsuţă cu garaj în Los Angeles în care să picteze, însă nu a găsit o galerie unde să le expună. Îşi câştiga banii desenând oamenii de pe digul din Santa Monica. În cele din urmă şi-a cheltuit economiile pe un bilet spre Hawaii, dormind pe plaja din Santa Monica timp de câteva zile până când avionul său a decolat.

Arta lui Kush a fost remarcată mai întâi de continentul asiatic, apoi s-a răspândit în America. În 2001 şi-a deschis prima galerie, “Kush Fine Art” din Lahaina, Hawaii. Pictorul mai are o altă galerie “Kush Fine Art Gallery” în Laguna Beach, California.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura, Artisti
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com