Galeria de Arta

arta pentru tine

  3.12.2013

Valerio Adami

Valerio Adami (17 martie 1935) este pictor italian, școlit la Accademia di Brera din Milano, și de atunci a lucrat și la Londra și Paris. Arta sa are influențe vizibile ale Artei Pop.


Valerio Adami s-a născut la Bologna și până în 1945 a studiat pictura cu Felice Carena. A fost acceptat la Accademia di Brera în 1951 și acolo a studiat ca desenator tehnic în studioul lui Achille Funi până în 1954. În 1955 a plecat la Paris, unde i-a întâlnit şi a fost influenţat de Roberto Matta şi Wifredo Lam. Prima sa expoziţie individuală a avut loc în 1959 în Milano.

În primii ani ai carierei sale, lucrările lui Valerio Adami erau expresioniste, însă în perioada celei de-a doua expoziţii de-ale sale din 1964 de la Kassel, îşi dezvoltase un stil de a picta amintind de cloisonnism-ul francez, cu regiuni de culoare plată încadrate de linii negre. Spre deosebire de Gauguin, subiecţii lui Adami sunt foarte stilizaţi şi deseori prezentaţi în fragmente, aşa cum sunt în “Telescoping Rooms” (1965).

În anii ‘70, Adami a început să se refere la viaţa politică prin lucrările sale şi a încorporat chestiuni cum ar fi istoria, literatura, filozofia şi mitologia modernă europeană. În 1971, împreună cu fratele său, Gioncarlo, a creat filmul “Vacances dans le désert”.

Din 1985 până în 1998, au avut loc patru expoziţii retrospective ale lucrărilor lui Adami la Paris, Centrul Julio-Gonzalez de Valence (Spania), Tel Aviv şi Buenos Aires.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura, Artisti
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com