Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.08.2013

Creaturile fantastice ale lui Andrey Severynko

Andrey Severynko este un sculptor ucrainean de avantgardă, născut la Kiev în 1968. A studiat arta la Colegiul de Artă Industrială Kiev (a abslovit în 1988) şi la Academia Naţională de Artă şi Arhitectură (a absolvit în 1997). În 1998 Andrey Severynko a primit o diplomă de onoare pentru cea mai bună lucrare de absolvire din ultimii 10 ani (având la bază tragedia lui V.V. Vynnytchenko “Pantera neagră şi ursul alb”). Din 1992 a participat permanent la diferite expoziţii de artă naţionale.


Nu este uşor să identificăm stilul sculpturilor lui Andrey Severynko. O incursiune în studioul său subteran dintr-o veche clădire de la periferia Kievului este ca o scufundare în lumea voiajelor magice, asemănătoare cu cele ale căpitanului Nemo. Totul este înconjurat de misterioase bărci străvechi, insecte, cărăbuşi şi peşti unici, dar şi alte creaturi stranii ce au luat naştere din fantezia neîmblânzită a artistului.

Materialele folosite de Andrey Severynko sunt şi ele ieşite din comun - arcuri din fier, spirale, şuruburi, fiare ruginite, părţi din maşini de dactilografiat şi umbrele, cât şi alte resturi, găsite la groapa de gunoi a civilizaţiei. Tuturor acestor resturi refuzate, artistul le-a dat o a doua viaţă prin imaginaţia sa extraordinară şi talentul excepţional. Datorită complexităţii structurii lor, unele sculpturi au fost finalizate după ani de zile.

Rafinate vizual, complexe, toate lucrările artistice ale lui Andrey Severynko sunt sofisticate şi filozofice în esenţă.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Sculptura
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com