Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.09.2013

Kazuhiko Nakamura şi arta 3D

Kazuhiko Nakamura s-a născut în Hyogo, Japonia, în 1961. Din copilărie a fost influenţat de stilurile artistice suprarealism şi cyberpunk. Îşi câştigă traiul ca designer de creaţie în Tokyo şi este un autodidact al artei digitale 3D din 1996. Mare parte a timpului său liber a fost dedicat studiului şi creaţiei lucrărilor sale. În 2004, lucrările sale au fost expuse pe siteurile de specialitate, iar un critic scria: “Arta lui Kazuhiko Nakamura este un hibrid suprarealist dintre om şi maşină, un mariaj aspru între metal şi carne.” De atunci, lucrările sale au fost folosite pentru o carte şi la coperta unui CD cu muzică, iar în ultimii ani a fost invitat să participe la expoziţii de artă vizionară.


Artistul lucrează cu softul 3D “Shade”, iar prima lucrare a fost o sinteză a unui model 3D uşor compus din forme geometrice simple şi o imagine fotografică. Copil fiind şi-a dorit să fie pictor, iar înclinaţia aceasta pentru artă nu a încetat niciodată şi a devenit mai puternică pe măsură ce s-a maturizat. Şi-a încercat talentul în stiluri diferite artistice, cum ar fi acuarela şi colajul, până când a descoperit 3D-ul. Aceste experimente artistice au constituit o bază bună pentru creaţiile prezente.

“Arta suprarealistă” sau “Realismul fantastic” au avut o influenţă majoră asupra artistului care este un admirator al lucrărilor lui Ernst Fuchs şi H.R. Giger.

Lucrarea sa “Recviem pentru industrie” a fost publicată în “Les Barany’s CARNIVORA The Dark Art of Automobiles” alături de lucrările lui H.R. Giger, Zdzislaw Beksinski şi alţii, nu doar ca un exemplar de artă 3D, ci şi ca piesă de artă fantastică.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Grafica digitala, Video
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com