Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.07.2013

Nicola Tucker şi arta de război

Nicola Tucker absolvit cu magna cum laude Artă şi Estetică şi a predat engleză şi cursuri de comunicare timp de mulţi ani. Nicola este mediator internaţional, predă în privat şi trăieşte pentru familia sa şi iubirea sa faţă de artă. Este foarte respectată în multe comunităţi locale şi mondiale, talentul său de a organiza evenimente şi strângeri de fonduri fiind foarte căutate. Datorită interesului Nicolei faţă de arta conflictuală, a fost rugată de guvernul Marii Britanii să fie curator şi să participe la evenimentele legate de Holocaust Memorial din partea ţării sale.


În cadrul expoziţiei sale “The Gift”, a expus o colecţie de desene şi picturi care rememorează călătoria persoanelor pe care le-a întâlnit şi cu care a călătorit în Etiopia în timpul războiului din ‘92 şi ‘93. În timpul acestor călătorii pe care le-a finanţat singură, Nicola Tucker a stabilit, menţinut şi înregistrat o clinică concepută să ajute pe cei care deveniseră victime ale minelor de război. A călătorit şi în zone inaccesibile, localizând şi ajutând pe cei care fuseseră împuşcaţi sau desfiguraţi în urma conflictelor militare.

Referitor la arta sa, Nicola Tucker declara: “Lucrările mele sunt abstracte, diverse şi multifaţetate, incluzând blocuri cu desene, picturi, sculpturi şi instalaţii, toate executate pe câmpul de acţiune şi prin intermediul jurnalelor exploratorii legate de călătoriile mele şi experienţele din război din timpul şi după evenimentele din Eritreea, Somalia, Bosnia şi Auschwitz.”

Activitatea sa artistică, prin care prezintă publicului victime ale războiului grav rănite din regiuni inaccesibile, a fost recompensată de către Legiunea de Onoare cu Medalia pentru Vitejie. Din acest moment încolo, aceste experienţe au fost spiritul călăuzitor al creaţiilor sale.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com