Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.05.2008

Festivalul Internaţional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj

Rezultat al unei iniţiative născute la Paris în 1999, la Forum des Images (Forumul Imaginilor), Festivalul Internaţional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj a luat de atunci o dimensiune internaţională. Prezentând în acest an a 10a sa ediţie în zilele de 7, 8, 9, 10 şi 11 mai 2008, festivalul propune aproximativ 50 de filme, într-o selecţie internaţională, proiectate simultan în cele 23 oraşe din România, precum şi în alte 70 de oraşe din 17 ţări.


După debutul spectaculos de anul trecut, la această ediţie, România se distinge printr-o reprezentaţie puternică: este prima ţară ca număr de oraşe participante, depăşind chiar şi Franţa.

Festivalul Internaţional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj asigură promovarea creaţiilor audio-vizuale locale şi încurajează creaţia prin intermediul programului „Around the très Courts”. O invitaţie la candidaturi a fost lansată la nivel local şi naţional; aceasta va permite să se prezinte publicului, dincolo de proiecţia filmelor din competiţia oficială, numeroase producţii naţionale, oferind un spaţiu destinat creativităţii şi originalităţii.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului: www.trescourt.ro.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Video, Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com