Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.06.2013

Festivalul Internaţional de Film Experiental Bucureşti 2013

Festivalul Internaţional de Film Experiental Bucureşti (BIEFF) caută cele mai îndrăznețe şi inovative experimente vizuale românești în vederea includerii în programul BIEFF 2013. Înscrierile se pot face până pe 10 iulie 2013.

Creat sub patronajul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București şi al Universității Naționale de Arte, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Festivalul Internaţional de Film Experiental Bucureşti este un eveniment necomercial cu orientare educaţională, dedicat experimentului în cinema și arta vizuală. BIEFF susține creaţiile inovatoare, atât la nivel conceptual și tematic, cât și formal, stilistic, și artiştii cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane și care în același timp explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic.

BIEFF este de asemenea primul eveniment din România care promovează zona de graniță dintre cinema și artele vizuale, oferind expunere unor artişti vizuali proeminenţi prin poziţia lor inovatoare, ale căror lucrări sunt îndeobşte prezentate în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.

BIEFF are ca parteneri câteva dintre cele mai importante festivaluri de film și instituții din sfera cinemaului de avangardă şi a artelor vizuale: Quinzaine des Realisateurs - Cannes Film Festival, Centrul POMPIDOU, IDFA Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj OBERHAUSEN, LE FRESNOY - Studio National des Arts Contemporains, Netherlands Media Art Institute și EYE Film Institute Netherlands, fiecare aducând la Bucureşti o selecţie de filme inovatoare multipremiate din programele lor din ultimii ani.

În funcție de decizia comitetului de selecție, filmele românești selectate vor fi incluse fie în Competiția Internațională, fie în Panorama Românească. Selecția în cadrul BIEFF oferă în mod particular posibilitatea ca filmul să fie vizionat de curatori și selecționeri de top din zona cinemaului de avangardă internațional. Dintre invitații edițiilor precedente BIEFF amintim: Sergio Fant (selecționer de scurt metraj al Festivalului de Film de la Veneția), Christophe Leparc (Managing Director al Quinzaine des Realisateurs, Festivalul de Film de la Cannes), Jonathan Pouthier (Cinema Programmer al Centre POMPIDOU), Hilke Doering (Directoarea Competiției Internaționale a Festivalului de Film de la OBERHAUSEN), Peter van Hoof (șeful comitetului de selecție pentru scurt metraj al Festivalului Internațional de Film de la ROTTERDAM), Miguel Valverde (codirector al Festivalului Internațional de Film Independent de la LISABONA) etc.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa site-ul oficial.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com