Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.06.2011

Alexandru Mavrodineanu la Festivalul Norvegian de Scurtmetraj

Regizorul Alexandru Mavrodineanu participă la cea de-a 34-a ediţie a Festivalului Norvegian de Scurtmetraj, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Stockholm. Filmul „Muzica în sânge” a fost selectat în competiţia internaţională şi concurează pentru trofeul The Golden Chair şi premiul în valoare de 6000 Euro. În competiţie sunt prezente 28 de filme din 20 de ţări.

Festivalul, specializat pe filme de scurt metraj şi documentare, se desfăşoară în perioada 15–20 iunie 2011 în oraşul Grimstad. Este unul dintre festivalurile cu cea mai lungă tradiţie din Norvegia, ţară care numără peste 50 de astfel de evenimente cinematografice.

Scurtmetrajul „Muzica în sânge”, realizat în 2010, la al cărui scenariu Alexandru Mavrodineanu a colaborat cu Cătălin Mitulescu, îi are în distribuţie pe Andi Vasluianu, Dorotheea Petre şi Robert Drumus. Filmul a obţinut până în prezent premii la Festivalul Internaţional de Film Asiana (Coreea), Festivalul Internaţional de Film de la Bruxelles, Festivalul European de Film Scurt de la Brest (Franţa) etc.

Mai multe informaţii despre Festivalul Norvegian de Scurtmetraj pot fi aflate de pe site-ul oficial: www.kortfilmfestivalen.no/en/.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com