Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.05.2009

Sufletul hârtiei

Pe 18 mai 2009, de la ora 11:00, A.C.T.O.R.- Asociaţia Culturală pentru Teatru şi Origami din România continuă tradiţia organizării celui mai important eveniment de origami din ţară: Concursul Naţional de Origami “Sufletul hârtiei”, care în 2009 se găseşte la cea de a şaptea ediţie şi are ca subtitlu “Florigami”.

Scopul acestui concurs este să promoveze în gradiniţele şi şcolile din România arta orientală a plierii hârtiei - origami - ca instrument pedagogic şi artistic.

Toate etapele şi secţiunile concursului vor pune accentul pe de comunicarea ideilor şi sentimentelor, pe viteză şi rigurozitatea plierii modelelor.

Ca în fiecare an, pentru a risipi emoţiile participanţilor, concursul va fi împănat cu momente spectaculoase în care hârtia va fi “vedeta”. Ele vor fi realizate de tineri voluntari EVS (Serviciului European de Voluntariat) din Franţa, Slovacia, Cehia, Polonia, Italia şi Spania.

Pentru a da şanse egale tuturor copiilor pasionaţi de origami cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, concursul aşteaptă înscrieri atât la secţiunea destinată instituţiilor (pe echipe), cât şi la cea destinată copiilor care fac origami “în familie” (individual).

Cei interesaţi să participe pot scrie la actor_romania@yahoo.com pentru a primi formularele de înscriere şi ghidul de participare.

De asemenea, pe 15 mai 2009, de la ora 16:30, A.C.T.O.R. îi invită pe toţi cei care au deja experienţă în predarea origami copiilor sau vor să afle mai multe despre acest subiect la Seminarul profesorilor Origami.

Sunt planificate dezbateri legate de:
- origami şi categoriile de vârstă ale copiilor
- origami şi diferite obiective de învăţare
- origami şi subiectele ce pot fi tratate folosindu-l
- origami şi diversitatea abordării fiecărui profesor în parte, în funcţie de educaţie, aptitudini şi pasiuni personale

Cei interesaţi pot scrie la actor_romania@yahoo.com pentru a primi mai multe informaţii şi formularele de înscriere.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Concursuri, Origami
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com