Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.07.2009

Atelierele de vacanţă la Cărtureşti

Începind cu 16 iulie 2009, Cărtureşti din Cluj îi cheamă pe cei mici. Atelierele de vacanţă îi aşteaptă pentru a-i învăţa să decupeze, să lipească, să coloreze, să lege, să înşire – cu alte cuvinte, să se joace construindu-şi singuri jucăriile. O şansă în plus pentru obiecte şi tehnici al căror farmec tinde să se piardă. În ultimă instanţă, o şansă în plus pentru creativitate, imaginaţie, îndemînare, răbdare – calităţi de căpătâi ale orcărui pici care se respectă. În pauze va fi şotron, o piuă de-nviorare sau o şedere ardelenească la un ceai cu biscuiţi.

ateliere de vacanta

Prima întâlnire, cea din 16 iulie, e dedicată desenelor pe asfalt. Un specialist îşi va da cu părerea şi câştigătorul va fi premiat.

În săptămînile următoare se va decupa, se vor fabrica decoraţiuni şi flipbooks, se va inaugura o adevărată industrie a hârtiei (avioane, bărci, origami etc), se vor confecţiona bijuterii şi zmeie, se vor însăila instrumente muzicale, se va picta pe faţă.

Atelierele de vacanţă se adresează, ca interes şi grad de dificultate al tehnicilor propuse, copiilor de 7-12 ani. E necesar ca aceştia să fie însoţiţi de un adult. În măsura în care vremea va permite, atelierele se vor ţine pe terasă, la aer.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com