Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.08.2012

Portret/Atelier

Muzeul Naţional al Ţăranului Român propune o expoziţie de icoane cu trei studii de caz: Adriana Boerescu, Angela Ludoşanu şi Nicu Muntean. Iconarii invitaţi au un traseu interesant, atât din unghiul meşteşugului, cât şi din perspectiva contextului în care ei s-au format şi au lucrat. De la studii de artă, la descoperiri şi dezvoltări autodidacte, de la tentaţia picturii occidentale, la descoperirea autenticităţii trăite a icoanei ortodoxe, drumul lor dezvăluie căutări şi reconstituiri personale ale meşteşugului Icoanei. Portretul iconarului este dublat de atelierul său, într-o construcţie expoziţională mai apropiată demersului eseului şi al experimentului. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 27 august - 16 septembrie 2012, între orele 10:00 - 18:00, la Sala Foaier.

Portret/Atelier

Finisajul expoziţiei – desfăşurat în cadrul Zilelor Muzeului Ţăranului – va fi însoţit de lansarea celor trei caiete “Portret/Atelier” şi de un concert de muzică psaltică, susţinut de Grupul Nectarie Protopsaltul, în ziua de 16 septembrie 2012, de la ora 17:30.

Grupul Nectarie Protopsaltul este unul dintre cele mai prestigioase coruri de muzică bizantină din România. Fondat în 2001 şi condus în primii ani de Valentin Gheorghe, Grupul este dirijat din 2008 de Sabin Preda, lector la Facultatea de Teologie din Bucureşti. Grupul a înregistrat până acum 9 CD-uri şi a susţinut zeci de concerte, singur sau ca invitat în festivaluri (Festivalul Archaeus, Festivalul de Muzică Veche, Târgul Iconarilor şi al meşterilor cruceri de la Muzeul Ţăranului, Romania in Advent – ICR ş.a.), în România, Italia, Elveţia şi Scoţia. De asemenea, a participat la numeroase slujbe în biserici de mir şi mănăstiri din întreaga ţară şi din Sfântul Munte.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com