Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.04.2011

Atelier de încondeiat ouă

În Ajun de Florii, pe 16 aprilie 2011, Mandala Club organizează un atelier de încondeiat ouă. Îndrumător este Laura Ungureanu, membră a grupului folcloric Minisatul Sfântul Andrei din Braşov, creat în 1998 ca atelier de creaţie şi spiritualitate pentru perpetuarea tradiţiilor şi obiceiurilor tradiţionale româneşti.

Tehnica picturii pe ouă nu este o simplă decorare. Ea reuneşte numeroase motive şi simboluri, care variază în funcţie de zonă. Cele mai întâlnite dintre acestea sunt spicul de grâu, soarele, frunză şi crucea. Decorarea ouălor se realizează cu ajutorul unui instrument special, numit condei şi creat din lemn.

În cadrul Atelierului, vom afla mai multe detalii despre utilizarea acestor simboluri şi vom încondeia ouă care să ne amintească de bucuria Învierii.

Intrarea la Atelier costă 50 de lei şi include toate materialele folosite. Pentru înscrieri şi detalii puteţi scrie prin e-mail la prieteni@mandalaclub.ro sau puteţi telefona la 0746.692723.

Laura Ungureanu îincondeiază ouă din 2003 şi a obţinut premiul I în 2005 şi în 2006 la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate din Bucovina. Împreună cu ansamblul folcloric din care face parte, a participat la numeroase proiecte internaţionale împreună cu Institutul Cultural Român, Muzeul civilizaţiei tradiţionale ASTRA din Sibiu, Muzeul Satului, Muzeul Ţăranului Român (expoziţii de oua încondeiate, costume populare, colinde de Crăciun, cântări de Paşte, ceremonialul de Sânziene, nuntă tradiţională în zona Rupea).

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com