Galeria de Arta

arta pentru tine

  8.04.2011

Primăvara adolescenţilor

Elevii şcolilor şi liceelor sibiene sunt invitaţi să participe la cea de-a III-a ediţie a atelierului de încondeiere a ouălor de Paşti care, are loc în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu în 9 aprilie 2011, între orele 11-16, şi 10 aprilie, între orele 15-18. Participarea la ateliere este gratuită.

atelier

Micii sibieni vor fi iniţiaţi în arta incondeierii ouălor de Paşti, de către creatori populari din Bucovina şi din Minisatul „Sfântul Andrei” din Braşov. Despre semnificaţia etnologică şi liturgică a acestui meşteşug vor vorbi Doamna Mirela Creţu – etnolog în cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA şi Pr.Conf.Univ.Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu.

Instructorii Petronela Iaşinovchi şi Mihaela Ciuvercă din Paltin, jud. Suceava, vor face demonstraţii practice la două instalaţii de încondeiat, învăţandu-i pe participanti să „scrie” ouă. Doritorii vor putea achiziţiona „chişiţe” cu care vor putea continua acasă să încondeieze ouă pentru Sfintele Paşti. De asemenea, la eveniment va participa şi domnul Sorin Apan, meşter din Minisatul „Sfântul Andrei” care, alături de elevii săi, ne va dezvălui tainele încondeierii ouălor.

Evenimentul se desfăşoară cu binecuvântarea Î.P.S. Sale Prof.Univ.Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi este organizat de către Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (A.O.L.N.) în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Centrul Arhidiecezan de Diagnoză si Cercetare Catehumenală, Omiletică şi în Pedagogia şi Metodologia Religiei (C.A.D.C.O. „Mitropolit Andrei Saguna”), Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, Şcoala generală cu cls. I-VIII „Regina Maria”, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” şi Colegiul Naţional „Octavian Goga”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Ma bucur ca sunt astfel de proiecte pentru tineri. Nu stiu de ce nu se mai preocupa cu arta/cultura. Dau vina pe internet sau pe parinti, ca pana la urma si ei au un rol in asta. Ma bucur ca exista astfel de site-uri. Si Merita Citit incearca sa sustina arta, are un concurs pe tema asta. Autoarea articolul cred ca are sanse sa castige daca se inscrie, galeriadearta.com are vechime in domeniu, cred ca se va tine seama si de asta. Voi reveni pe site :)

    Comentariu de Bella | 8.04.2011

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com