Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.11.2012

Jocul de acasă

Joi, 15 noiembrie 2012, de la ora 13:00, Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu organizează vernisajul expoziţiei “Jocul de acasă”, organizată în colaborare cu Fundaţia pentru Meşteşuguri, Bucureşti. Evenimentul are loc la Casa Hermes, Piaţa Mică, nr. 11, Sibiu. Expoziţia poate fi vizitată până la data de 20 ianuarie 2013.

Jocul de acasă

Expoziţia se doreşte a fi un feedback al proiectului “Jocul de acasă”, demarat de către Fundaţia pentru Meşteşuguri în anul 2005 şi desfăşurat în patru etape: Oltenia, Banat, Moldova şi Transilvania (zona Sibiului). Proiectul, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, îşi propune promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial din diversele zone ale ţării, pornind de la premisa că jocul ne leagă afectiv de acel loc pe care fiecare dintre noi îl denumeşte cu termenul generic de “acasă”.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu s-a constituit în calitate de partener. Beneficiarii proiectului au fost elevii Şcolii Gimnaziale „Regina Maria” din Sibiu, precum şi elevii Clubului Copiilor din Avrig, care au putut viziona teatrul de marionete “Jocul de acasă - Transilvania”.

Muzeograful Elena Găvan, coordonatorul proiectului, a declarat: “Cu cât ne apropiem de sărbătorile de iarnă, dorul de casă devine mai arzător, un motiv în plus pentru organizarea unei expoziţii, ca cea pe care noi o propunem. În cadrul expoziţiei vor fi prezentate marionetele confecţionate de artistul plastic Ana Ponta. De asemena, publicul va avea posibilitatea să vizioneze, proiecţiile video ale spectacolelor de animaţie realizate în cele patru etape ale proiectului, intrând astfel în contact cu legendele, basmele, obiceiurile, credinţele populare, dasurile, muzica şi costumele tradiţionale.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com