Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.04.2011

Icoana, raza spre rai a creştinilor

În preajma Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, Muzeul ASTRA din Sibiu face o invitație la o întâlnire cu frumusețea obiectelor tradiţionale româneşti, surprinsă, cu emoție și sinceritate, în icoane pe sticlă și lemn, de un grup de elevi și profesori din Județul Sibiu. Expoziția, aflată la cea de-a doua ediţie, se vernisează în data de 8 aprilie 2011, ora 12:00, la sediul din Piaţa Mică nr.11 şi va putea fi vizitată până în data de 21 aprilie 2011.

icoane

Expoziţia cu vânzare este organizată de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” Sibiu în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA, având ca parteneri Asociația Kiwanis Edu Sibiu și S.C. Copy Center S.R.L.

Cele peste 100 de icoane ce vor fi expuse publicului au fost realizate de elevi ai Şcolilor din Cârţa şi Gura Râului, ai Şcolilor 18, 22 şi 20 din Sibiu, ai Grupului Şcolar „Carol I” şi Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, precum şi de către studenţi ai Universităţii „Lucian Blaga”.

Cele mai frumoase icoane vor fi premiate, iar alegerea lor se va face prin votul publicului vizitator.

Valoarea religioasă şi culturală a expoziţiei este dublată de latura socială a acesteia, organizatorii propunându-şi să contribuie, cu o parte din fondurile obţinute, la susţinerea elevilor cu posibilităţi materiale reduse.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com