Galeria de Arta

arta pentru tine

  8.03.2012

Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei

În vederea cunoaşterii şi valorificării patrimoniului cultural religios şi de cult, Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu inaugurează expoziţia “Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei”, al cărei vernisaj are loc în data de 9 martie 2012, de la ora 13:00, la Casa Artelor (Piaţa Mică, nr. 21). La deschiderea evenimentului va fi prezent academicianul Marius Porumb.

Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei

Rezultat al colaborării mai multor instituţii culturale, expoziţia prezintă o selecţie de icoane pictate de o valoare patrimonială şi spirituală deosebită, “icoane care au plâns, icoane făcătoare de minuni”. Expoziţia spune povestea icoanelor care o înfăţişează pe Fecioara Maria, icoane care, se spune, au plâns în secolul al-XVIII-lea şi sunt o dovadă a extraordinarei înfloriri pe care au cunoscut-o reproducerile lor, depăşind frontierele etnice şi religioase care au devenit pentru prima data neputincioase în faţa abundenţei multiplicărilor şi a elanului creator al călătorilor.

Concepută sub formă itinerantă, expoziţia a fost găzduită deja de muzee din Alba Iulia şi Târgu Mureş, iar după prezenţa lor la Sibiu, icoanele vor fi expuse în Muzeul de Etnografie din Cluj-Napoca.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com