Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.01.2012

Artă şi măiestrie în China - evantaie, umbrele şi broderii

Continuând îndelungata sa activitate de promovare a culturii şi artei chineze la Sibiu, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” găzduieşte expoziţia “Artă şi măiestrie în China - evantaie, umbrele şi broderii”, itinerată la Sibiu de către Ambasada R.P. Chineze la Bucureşti prin intermediul Asociaţiei dea prietenie româno-chineze şi al Institutului Confucius din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Vernisajul expoziţiei are loc miercuri, 25 ianuarie 2012, de la ora 13:00, la Casa Artelor din Piaţa Mică, nr. 21, Sibiu, expoziţia fiind deschisă publicului până la începutul lunii martie 2012, de marţi până duminică, între orele 9:.00–17:00. În cadrul vernisajului, publicul se va putea bucura şi de prezenţa unui grup de tineri muzicieni, elevi ai Liceului de Artă din Deva, care vor interpreta muzică chinezească.

China

Expoziţia cuprinde peste 100 de piese, prezentând publicului arta realizării evantaielor şi umbrelelor de Hangzhou, o componentă importantă a culturii tradiţionale chineze, precum şi aproximativ 40 de broderii din mătase. Diversitatea materialelor şi a tehnicilor de realizare oferă exponatelor un farmec artistic deosebit. Dincolo de utilitatea unor astfel de obiecte, acestea conferă persoanei care le poartă un plus de eleganţă şi rafinament.

Prin această expoziţie, se încearcă familiarizarea publicului vizitator cu piese care au o tradiţie milenară, combinând cu succes latura funcţională cu cea estetică.

Ca acţiuni aferente acestei manifestări, organizatorii pregătesc o conferinţă, o gală de film, precum şi un program de educaţie muzeală, cu caracter interactiv, orientat spre publicul şcolar, ce va cuprinde ateliere practice, completând activităţile ştiinţifice şi artistice.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com