Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.09.2010

Itinerarii africane

Miercuri, 22 septembrie 2010, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, unitate a Complexului Naţional Muzeal „ASTRA” Sibiu, debutează proiectul „Itinerarii africane”. Manifestările, cuprinzând o expoziţie de obiecte etnografice şi fotografii, o conferinţă şi un program de pedagogie muzeală aferent expoziţiei, se vor derula până la sfârşitul lunii noiembrie 2010.

Itinerarii africane

Programul zilei de 22 septembrie începe la ora 11:00, cu conferinţa pe tema expediţiilor safari şi a marilor rezervaţii naturale din Republica Democrată Congo (ex-Zair), în care conf. univ. dr. Cătălin Rang din Bacău, reînvie locuri şi aspecte de viaţă trăite pe parcursul şederii sale pe continentul african.

Momentul central al manifestărilor zilei va fi marcat de vernisajul expoziţiei „Itinerarii africane. Artefacte şi fotografii din colecţia Violeta şi Cătălin Rang”, care va avea loc la ora 13:00 la sediul Muzeului „Franz Binder”, din Piaţa Mică, nr. 11. Expoziţia reuneşte o selecţie de 40 de piese din colecţia congoleză Violeta şi Cătălin Rang, achiziţionată de muzeu în anul 1990, şi din donaţia făcută instituţiei de aceiaşi colecţionari în anul 2007, dintre care amintim: diverse tipuri de arme, statuete şi măşti antropomorfe, obiecte sculptate în lemn, os şi fildeş etc. Structurată tematic în trei secţiuni importante – Vânătoarea în pădurea Ituri, Safari – de la vânătoare la turism şi Artă şi ritual în Congo – expoziţia este completată de un vast material fotografic, constând în aproximativ 80 de imagini, realizate de colaboratorii noştri cu prilejul călătoriei de cercetare din anii ´70 în Republica Democrată Congo.

Continuând seria colaborărilor Muzeului „Franz Binder” cu colecţionarii particulari, proiectul „Itinerarii africane” valorifică patrimoniul material din Africa centrală şi familiarizează publicul cu arta şi cultura central-africană, oferind o imagine sugestivă a alterităţii şi diversităţii cultural-artistice a zonei şi extinde totodată aria activităţilor extracurriculare, încurajând educaţia prin intermediul muzeului.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com