Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.02.2011

Itinerarii africane

În urma programului de educaţie muzeală pe care Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” l-a desfăşurat în perioada 9-26 noiembrie 2010 ca o acţiune aferentă expoziţiei temporare „Itinerarii africane. Artefacte şi fotografii din colecţia Violeta şi Cătălin Rang” la care au participat aproximativ 100 de elevi sibieni din clasele a IV-a si a VI-a – s-au centralizat 76 de chestionare, 53 de desene şi 13 compuneri.

Itinerarii africane

În perioada 26–28 ianuarie 2010 s-au desfăşurat selecţia şi jurizarea lucrărilor, iar finalizarea acestui program de educaţie muzeală are avea loc vineri, 11 februarie 2011, la orele 12:00, când în sălile de la etajul Casei Hermes este deschisă o mini-expoziţie. Sunt aşteptaţi micii participanţi la acest program, însoţiţi de cadrele lor didactice, care vor putea admira în cadrul expoziţiei permanente „Din Cultura şi Arta Popoarelor Lumii”. Cele mai reuşite lucrări vor fi premiate.

Pe lângă faptul că pun în valoare obiectele de patrimoniu, permiţând publicului larg să le cunoască şi să-şi dezvolte, astfel, orizontul spiritual, expoziţiile temporare sunt exploatate prin proiecte educaţionale specifice, desfăşurate în cadrul programului de pedagogie muzeală. Acestea dezvoltă creativitatea copiilor, ajutându-i să aprofundeze semnificaţiile poveştii propuse, prin lucrul cu replici ale obiectelor expuse, să creeze, la rândul lor, obiecte similare, să realizeze lucrări de artă inspirate de expoziţie sau să conceapă propria lor poveste, propriul lor scenariu expoziţional. Implicând numeroase detalii legate de călătorii în diverse locuri de pe glob, expoziţia Itinerarii africane a fost cât se poate de potrivită pentru experienţe educaţionale precum cele enumerate mai sus, iar mini-expoziţia care va fi vernisată vineri prezintă viziunea copiilor asupra experienţei propuse iniţial.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com