Galeria de Arta

arta pentru tine

  2.03.2011

Călătorind prin Altai şi Kamchatka

Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, unitate a Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, propune o interesantă incursiune în lumea asiatică prin intermediul expoziţiei temporare „Călătorind prin Altai şi Kamchatka”, vernisată joi, 3 martie 2011, ora 13:00, la sediul instituţiei din Piaţa Mică, nr. 11. Manifestarea se va deschide la ora 12:00 printr-o conferinţă susţinută de autoarea imaginilor, care va prezenta informaţii şi impresii despre locurile şi populaţiile cu care a intrat în contact pe parcursul călătoriei sale în Asia. Fotografiile ce alcătuiesc expoziţia vor putea fi vizionate până la data de 3 aprilie 2011, de marţi până duminică, între orele 9:00-17:00.

Călătorind prin Altai şi Kamchatka

Acţiunile se adresează publicului larg de toate vârstele, cu precădere studenţilor de la facultăţile de geografie-turism, etnologie şi jurnalistică. Ele se încadrează în obiectivul general al Muzeului „Franz Binder” de a face mai bine cunoscute aspecte privind culturile popoarelor lumii şi se înscriu în orientarea instituţiei de colaborare cu specialişti, colecţionari sau călători care au luat parte direct la viaţa oamenilor de pe alte continente.

Gabriela Medrea, absolventă a facultăţii de ziaristică, îşi împarte activitatea profesională între munca de jurnalist şi cea de web-designer. Fotografia face parte din atributele meseriei pe care o practică, fiindu-i deopotrivă, pasiune.

Expoziţia reuneşte un număr de 71 de fotografii originale, înfăţişând diverse aspecte etnografice şi geografice, pe care Gabriela Medrea le-a realizat în anul 2008, când a călătorit alături de Uca Marinescu şi Marian Curculescu în Altaiul Siberian şi Kamchatka, zone cu particularităţi destul de puţin cunoscute publicului larg.

Republica Altai, parte integrantă a Federaţiei Ruse, este situată in inima Asiei, la frontiera dintre Kazahstan, Mongolia şi China. Zona este deschisă turismului din anul 2003, iar călătoria a avut ca scop cunoaşterea acestui ţinut, a populaţiei altaiene şi urmărirea eclipsei totale de soare din 1 august 2008.

Mulţi turişti vin în Altai pentru a întâlni vindecători şamani şi cu credinţa că privind spre muntele Belukha - considerat un munte sfânt şi poarta spre Shambala - se încarcă cu energie pozitivă.
Timp de 50 de ani, până în 1990, peninsula Kamchatka a fost inchisă străinilor, datorită infrastructurii militare ultra-secrete. Fotografiile expuse ilustrează diverse forme de activitate vulcanică cu apă termală, gheţari şi structuri sulfurice dintre vulcanii Goreli si Mutnovski.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com