Galeria de Arta

arta pentru tine

  29.05.2014

Târgul Naţional de Jucării 2014

Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează, ca în fiecare an, în preajma Zilei Internaţionale a Copilului, Târgul Naţional de Jucării. Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, evenimentul se desfăşoară în perioada 31 mai - 1 iunie 2014, în Parcul Tineretului din Sibiu între orele 10:00-18:00.

Târgul Naţional de Jucării 2014

Evenimentul, organizat de muzeografii Ioana Luca şi Simona Ghiorghieş, este onorat de un număr de aproximativ 70 de meşteri populari, creatori de jucării ecologice, păpuşi, miniaturi, obiecte din ceramică şi din lemn, destinate copiilor, pictură naivă. De asemenea sunt puse în vânzare cărţi sau obiecte de vestimentaţie pentru cei mici. Aceştia pot să se delecteze cu savuroasele mere coapte în aluat, sucuri naturale şi turtă dulce.

Târgul este deschis sâmbătă, 31 mai, de un concert al corurilor reunite ale şcolilor Gimnaziale „Regele Ferdinand” şi „Radu Selejan”, coordonator profesor Paul Miereanu. Atât sâmbătă, 31 mai, cât şi duminică, 1 iunie, copiii sunt aşteptaţi să participe la ateliere de modelaj în lut, confecţionat păpuşi din aţă şi morişti din hârtie, cusături pe pânză. Centrul “Helen Doron English” organizează, în 31 mai, diferite jocuri pentru copii, ateliere de realizat mărgele din lemn, jucării din pâslă, măşti din diferite materiale, pictură pe faţă.

Muzeograful Ioana Luca, responsabilul acţiunii, a lansat o invitaţie ce nu poate fi trecută cu vederea: „Aşteptăm copiii Sibiului, şi nu numai, să admire, să cumpere si să se distreze! Între orele 10:00 si 18:00, parcul va răsuna de bucuria nevinovată a copiilor! Zâmbiţi alături de noi! Muzeul ASTRA vă invită, cu mic, cu mare la celebrarea celei mai frumoase perioade a vieţii: copilăria!”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com