Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.06.2014

Vizite ghidate în corpul central al Palatului Regal

Muzeul Naţional de Artă al României organizează o serie de vizite ghidate în spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor), care au loc în al treilea week-end din fiecare lună.

Scara Voievozilor

Vizitele au loc astfel:

  • sâmbătă, 21 iunie, de la orele 11.30, 14.00 şi 16.30;
  • duminică, 22 iunie, de la orele 11.30, 14.00 şi 16.30.

Începând din luna mai 2014, participarea la aceste tururi ghidate nu mai necesită o programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu 30 de minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale pentru achiziţionarea biletelor de acces. Participarea se face în limita locurilor disponibile.

Cu acest prilej poate fi vizitată şi expoziţia ”Fragmente de memorie - Portrete Regale. Palatul Regal”, care îşi propune să reconstituie momente din istoria familiei regale (în anexa Sălii Tronului) şi a Palatului Regal (în anexa Sufrageriei Regale). Fotografii de epocă, planuri ale clădirii, piese de mobilier, portrete regale şi obiecte disparate ajunse până la noi sunt astăzi expuse în calitatea lor de supravieţuitori ai unor vremuri apuse.

Fragmente de memorie

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com