Galeria de Arta

arta pentru tine

  8.04.2014

Un ceas pentru… Epoca Biedermeier în Ţările Române

Muzeul Naţional de Artă al României organizează sâmbătă, 12 aprilie 2014, de la ora 11:30, o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia “Epoca Biedermeier în Ţările Române (1815-1859)“, deschisă la parterul Galeriei Naţionale. Prezentarea este susţinută de Mariana Vida, specialist în cadrul Secţiei Arte Grafice a muzeului şi organizator al expoziţiei.

Epoca Biedermeier în Ţările Române

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (10 lei întreg, 5 lei redus), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro până vineri, 11 aprilie 2014, ora 16:00. 

Expoziţia cuprinde o selecţie de aproximativ 235 piese de patrimoniu - pictură, grafică (desene, acuarele, gravuri), miniaturi, bijuterii, textile, argintărie şi mobilier - din fondul Muzeului Naţional de Artă al României, dintre care o parte prezentate în premieră absolută.

Stilul Biedermeier este un stil internaţional, burghez, care s-a manifestat cu precădere în Germania, Austria, nordul Italiei şi ţările scandinave, în perioada 1815-1848. Expoziţia reflectă impactul acestui curent european asupra artei româneşti, într-o perioadă în care societatea românească trecea printr-un spectaculos proces de modernizare.

Arta Biedermeier a fost caracterizată în trecut ca fiind simplă, comodă, lipsită de pasiune, un amestec de obiectivitate şi idilism. Istoricii contemporani încearcă astăzi să o prezinte într-o nouă lumină, apreciind interesul acesteia pentru intimism şi scenele de familie, pentru modul în care a coexistat alături de curente precum neoclasicismul sau romantismul.

Expoziţia Epoca Biedermeier în Ţările Române 1815-1859 poate fi vizitată până pe 27 aprilie 2014.

Epoca Biedermeier în Ţările Române

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com