Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.05.2014

Un ceas pentru… grafică

Goethe-Institut Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă al României organizează sâmbătă, 10 mai 2014, de la ora 11:30, o nouă vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia “Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924″, deschisă în Sălile Kretzulescu ale MNAR. Prezentarea este susţinută de Simona Dumitriu, curator în cadrul grupului independent Platforma, în colaborare cu Arnold Schlachter, artist vizual şi colaborator al Goethe-Institut Bucureşti.

tur ghidat
 
Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei întreg, 2 lei pentru pensionari, 1 leu pentru elevi/studenţi), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro până vineri, 9 mai 2014, ora 16:00. 

Prezentarea oferă detalii despre contextul istoric şi social al epocii în care a creat Otto Dix şi se axează pe câteva dintre lucrările incluse în expoziţie. Este abordat şi felul în care a evoluat percepţia asupra operei lui Dix de-a lungul secolului XX - de la privirea critică a contemporanilor săi la însemnătatea lui în prezent.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 25 mai 2014.

Simona Dumitriu lucrează şi predă în cadrul grupului independent Platforma, susţinut de Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Până în 2013 a predat cursuri de artă contemporană şi fotografie la departamentul Foto-Video al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Preocupările sale artistice şi curatoriale includ teoria arhivei, educaţia ca artă, istoria artei româneşti contemporane, arta ca activism şi acţiune socială, feminism şi studii de gen aplicate în context artistic.

expozitia

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com