Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.04.2014

Un ceas pentru… Otto Dix

Goethe-Institut Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă al României organizează duminică, 13 aprilie 2014, de la ora 12:00, o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia “Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924“, deschisă în Sălile Kretzulescu ale MNAR. Prezentarea este susţinută de Simona Dumitriu, curator în cadrul grupului independent Platforma, în colaborare cu Arnold Schlachter, artist vizual şi colaborator al Goethe-Institut Bucureşti.

O lume în ruine

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei întreg, 2 lei pentru pensionari, 1 leu pentru elevi/studenţi) fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro până vineri, 11 aprilie 2014, ora 16:00. 

Prezentarea va oferi detalii despre contextul istoric şi social al epocii în care a creat Otto Dix şi se va axa pe câteva dintre lucrările incluse în expoziţie. Va fi abordat şi felul în care a evoluat percepţia asupra operei lui Dix de-a lungul secolului XX - de la privirea critică a contemporanilor săi la însemnătatea lui în prezent.

Expoziţia prezintă seria de cincizeci de gravuri intitulată “Războiul” (”Der Krieg”), creată în urma experienţei trăite de artist pe front, în Primul Război Mondial, experienţă care l-a urmărit o viaţă întreagă şi care i-a influenţat puternic creaţia. Alături de această serie, în expoziţie sunt incluse şi lucrări reprezentând imagini ale lumii anilor 1920 – prostituate, bătrâni, soţii de muncitori, invalizi de război, personaje din lumea circului - suprinse cu obiectivitate critică, cu sarcasm şi ironie. Expoziţia poate fi vizitată până pe 25 mai 2014.

Simona Dumitriu lucrează şi predă în cadrul grupului independent Platforma susţinut de Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Până în 2013 a predat cursuri de artă contemporană şi fotografie la departamentul Foto-Video al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Preocupările sale artistice şi curatoriale includ teoria arhivei, educaţia ca artă, istoria artei româneşti contemporane, arta ca activism şi acţiune socială, feminism şi studii de gen aplicate în context artistic.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com