Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.02.2013

România revoluţionară

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul sâmbătă, 9 februarie 2013, ora 11:00, la prezentarea tabloului “România revoluţionară” de Constantin Daniel Rosenthal din cadrul expoziţei “Mitul naţional. Contribuţia artelor la definirea identităţii româneşti (1830 – 1930)“, prezentare inclusă în seria de activităţi “Opera sub clar de… lupă”.

“România revoluţionară” de Constantin Daniel Rosenthal


Prezentarea are în vedere informaţii legate de istoria tabloului (de unde provine, în ce colecţii a figurat, atribuţii, restaurare), de autorul lui (ce reprezintă el pentru istoria artei, cum se raportează lucrarea la ansamblul operei), dar şi de analiza strictă a imaginii (subiect, compoziţie, simbolism, cromatică) sau de expunerea lui (cum intră în dialog cu celelalte opere expuse, cum este pus în valoare).

Prezentarea are o durată de aproximativ 30 de minute. Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (10 lei întreg, 5 lei redus), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de progamare la telefon la 021.3148119 sau prin e-mail la comunicare@art.museum.ro până vineri, 8 februarie, ora 16:00. Ulterior, publicul poate rămâne în expoziţie pentru a vizita şi celelalte săli.

expo

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com