Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.05.2014

Vizite ghidate în spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul în acest weekend la o serie de vizite ghidate în spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal: Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor.

Sala Tronului

Vizitele au loc astfel:

  • sâmbătă, 24 mai 2014, de la orele 11:30, 14:00 şi 16:30;
  • duminică, 25 mai 2014, de la orele 11:30, 14:00 şi 16:30.

Începând din luna mai 2014, participarea la aceste tururi ghidate nu mai necesită o programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu 30 de minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale (intrarea din partea dreaptă) pentru achiziţionarea biletelor de acces. Participarea se face în limita locurilor disponibile.

Vizita durează aproximativ o oră. Tariful este de 20 lei întreg / 10 lei pentru pensionari / 5 lei pentru elevi şi studenţi / gratuit pentru preşcolari. Taxa de fotografiere (fără bliţ şi trepied) este de 100 lei. Taxa de filmare (amatori) este de 150 lei.

Cu acest prilej poate fi vizitată şi expoziţia ”Fragmente de memorie - Portrete Regale. Palatul Regal”, care îşi propune să reconstituie momente din istoria familiei regale (în anexa Sălii Tronului) şi a Palatului Regal (în anexa Sufrageriei Regale). Fotografii de epocă, planuri ale clădirii, piese de mobilier, portrete regale şi obiecte disparate ajunse până la noi sunt astăzi expuse în calitatea lor de supravieţuitori ai unor vremuri apuse.disparate ajunse până la noi sunt astăzi expuse în calitatea lor de supravieţuitori ai unor vremuri apuse.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com