Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.04.2012

Paşte 2012 la Sibiu

Ca în fiecare an, în preajma marilor sărbători religioase, Galeriile de Artă Populară ale Muzeului ASTRA din Sibiu sunt pregătite cu daruri specifice sezonului. Încă de la intrare, vizitatorii sunt întâmpinaţi cu aranjamente florale, ouă încondeiate, figurine de iepuraşi din fibre vegetale, cruci de mână, pristornice, tablouri tematice cu pictură naivă etc.

Galeriile de Artă Populară

Toate obiectele sunt lucrate de renumiţi artişti populari, în tehnici tradiţionale. Icoanele pe lemn şi pe sticlă, cu imagini reprezentând toate scenele pascale, îmbracă o încăpere întreagă în interiorul Galeriilor. Alături, în coşuri şi pe suporturi din lemn şi lut, sunt aşezate mii de ouă “închistrite” în culori mai sobre, ouăle bătrâneşti, sau în culori vii şi lucrate numai în ceară colorată, ouă cu motive mai vechi şi mai noi. Crucile de mână şi de perete şi pristornicele sculptate în lemn întregesc atmosfera spirituală a încăperii.

Pentru ca toate gusturile sa fie satisfăcute, sunt prezente, spre vânzare, jucării şi jocuri din lemn şi ceramică, dar şi o multitudine de aranjamente florale din pănuşi de porumb.

Galeriile de Artă Populară

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com