Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.04.2012

Sub semnul tradiţiei. Căutarea de sine

Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează marţi, 10 aprilie 2012, de la ora 18:00, vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă realizate de Irina Tapalagă, intitulată “Sub semnul tradiţiei. Căutarea de sine”. Expoziţia poate fi vizitată la Sala Foaier până pe 22 aprilie 2012, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

Sub semnul tradiţiei. Căutarea de sine

La începutul Săptămânii Mari din Postul Paştelui, traseul spiritual al acestor icoane va fi de folos în căutarea şi asumarea propriului drum, cel al libertăţii interioare.

Irina Tapalagă a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia Muzeologie. După câteva expoziţii de piese vestimentare în ţară, a plecat în Normandia pentru o perioadă de trei ani, unde a participat cu icoane pe sticlă la diverse târguri şi expoziţii. Întoarcerea în ţară a fost marcată de debutul unei cariere în publicitate pe care o continuă şi astăzi cu succes. Colecţia de icoane pe sticlă pe care o propune, pe lângă încercarea de a perpetua o tradiţie cunoscută, este specială prin întinderea în timp. Icoanele au fost realizate de-a lungul a douăzeci de ani, ca o paralelă constantă şi foarte dragă a activităţii publicitare.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com