Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.07.2011

Letters and…

Christinei Moldrickx i-a fost decernată de către un juriu german rezidenţa la Palatul Mogoşoaia pe anul 2011, în cadrul schimbului de artişti ce se derulează între Bucureşti şi Duesseldorf în ultimii 5 ani.

Începând din 5 iulie 2011, ora 19:00, la Galeria factor92 din Bucureşti, artista germană, născută în 1984, expune o lucrare de mari dimensiuni, intitulată “Letters and…”.

Erwin Kessler, curatorul expoziţiei, spune: “Christine Moldrickx este un reprezentant al unei tendinţe post-minimaliste curente în artă tinerei generaţii din Europa occidentală. Lucrarile sale, ieşite de sub presiunea minimalismului clasic, riguros, ferm şi inflexibil formalist, aduc în prim-plan structuri moi şi sisteme instabile, ansambluri în care fuziunile şi hibridizarile mijloacelor nonconventionale produc surprinzătoare entităţi morfologice şi semantice, de genul seriei “Pentru lipsa gravitaţiei”, alcătuită din mai multe pulovere intens colorate, cu design la modă, dar croşetate cu grijă din fier, ca orice cămaşă de zale. Zale prea grele pentru trupuri prea uşoare, lucrarea Christinei Moldrickx ţinteşte spre imperativele contemporane uneori conflictuale ale frumosului şi subţirimii, ale protejării şi etalării.
La Bucureşti, Christine Moldrickx va expune la Galeria factor92, care îşi confirmă astfel angajamentul de deveni o platformă pe care se produc întâlniri cu arta internaţională, colaborând acum cu Palatul Mogosoaia şi cu Kulturamt Duesseldorf pentru realizarea unui eveniment remarcabil. “Letters and…” este o expoziţie-obiect, un gard de hârtie de mari dimensiuni (10 metri lungime), pe care artista îşi desfăşoară arsenalul pictural în constrângerea auto-impusă a doar celor patru culori tipografice, CMYK. Pe structura discursului public mass-media al literelor (fundalul este alcătuit de o ampla friză de ziare locale şi globale, complet digerate însă în materia picturală), artista îşi desfăşoară, simultan, discursul intim, al scrierii plastice ca scrisoare personală, către prieteni, cunoscuţi, amici. Este o dualitate, o hibridizare şi o cosubstantialitate între public şi privat, între propriu şi împrumutat.
O pictură de mari proporţii, apetisantă vizual şi provocatoare conceptual, “Letters and…” este un gard de privit ridicat în miezul Galeriei factor92, şi care vă aşteaptă să vă sprijiniţi ochii de el începând cu 5 iulie, ora 19.00.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com