Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.06.2010

Expoziţie de pictură Letiţia Oprişan

Pictoriţa Letiţia Oprişan ne invită, joi, 10 iunie 2010, la orele 17, la Galeria de Artă Irecson (Calea Victoriei Nr. 2, interfon 73), la a 37-a expoziţie personală dintr-o carieră artistică începută cu 41 de ani în urmă, tot cu o prezentare expoziţională devenită de referinţă, în cariera creatoarei, eveniment organizat în cadrul Cenaclului Tineretului al Uniunii Artiştilor Plastici – Bucureşti (1969).

În această expoziţie, căreia artista nu a simţit nicidecum nevoia de a-i oferi vreun nume, au fost selectate circa 25 de lucrări, în exclusivitate de pictură, în acrilic pe pânză, opere realizate în ultimii 3 ani.

Expoziţiile personale ale Letiţiei Oprişan s-au intercalat de-alungul vremii, cu participarea la Saloane de Artă de nivel naţional şi internaţional, cu invitaţiile la Târgurile de Artă din ţară şi din străinătate, cu participări semnificative la expoziţii de grup, prilejuite de lucrările executate în cadrul Simpozioanelor de Artă la care a participat artista.

Lucrările prezentate la Galeria de Artă Irecson fac parte, în principal din ciclul „Panta rhei” (explicaţia titlului ar fi acesta: în univers totul curge, totul se transformă) început în anii ‘90. Dar nu este singura serie cu care vine artista pe simeze, ciclu de altfel recurent în creaţia pictoriţei. Celelalte 2 cicluri ar fi „Seismice” (început prin anii ‘70) şi „Eterna devenire”, (personalitatea umană se transformă de-alungul vieţii, îmbunătăţindu-se spiritual) din anii ‘80.

Artista Letiţia Oprişan este menţionată în peste 10 lexicoane, albume de artă, enciclopedii, precum şi în numeroasele cataloage care i-au însoţit expoziţiile.

Expoziţia de pictură a Letiţiei Oprişan rămâne pe simeze până pe 30 iunie 2010.

Vezi tot albumul
 

Publicat de Roxana Păsculescu
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com