Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.01.2009

S-a deschis galeria Karousel

Joi, 15 ianuarie 2009, s-a deschis oficial Karousel, prima şi singura galerie din Bucureşti dedicată exclusiv fotografiei contemporane de artă.

Funcţionând după modelul galeriilor de profil din oraşele europene cu tradiţie în acest domeniu, Karousel oferă fotografilor români şi străini posibilitatea de a ajunge la public într-un mod cu totul nou pentru piaţa de artă din România.

Violeta Sârbu, fondator şi curator al galeriei, declară: “Karousel îşi propune să fie o galerie vie, care să ofere publicului posibilitatea de a viziona şi de a-şi permite fotografiile din ediţiile limitate Karousel. Intenţionăm să găzduim în spaţiul nostru evenimente, de la întâlniri ale publicului cu artiştii care îşi expun lucrările, până la proiecte educaţionale, menite să descopere noi talente în domeniu şi workshopuri de fotografie.”

Expoziţia de debut a galeriei este gândită după un principiu eclectic, menit să prezinte publicului cât mai multe dintre tehnicile şi tematicile abordate de fotografii contemporani, dându-i astfel posibilitatea să facă diferenţa între o fotografie comercială şi o fotografie de artă. Astfel, cei care vor trece pragul galeriei Karousel vor putea admira şi alege dintre 143 de lucrări realizate de 31 de artişti. Portofoliul de lucrări cuprinde fie fotografii alb-negru sau color, post-procesate sau nu, fie lucrări realizate în tehnică stenopă sau în tehnică mixtă. Tematica lucrărilor variază de la portret la peisaj, fotografie subacvatică sau inspirată din fotojurnalism.

Portofoliul de artişti pe care Karousel îi expune este format din nume binecunoscute ale fotografiei din România, cum ar fi Cosmin Bumbut, Alexandru Paul, Dragoş Lumpan, Cristian Crisbăşan, Alex Galmeanu sau Cornel Lazia. Pe lângă aceştia, şi în ton perfect cu dorinţa galeriei de a promova acest tip de artă în România, Karousel găzduieşte şi tineri artişti din toată lumea, parte din ei aflaţi la prima expoziţie.

Karousel oferă printuri de cea mai bună calitate de dimensiuni mari, dar şi serii speciale de miniaturi, însoţite de certificate de autenticitate, precum şi de garanţia unor ediţii limitate.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com